Door 'Euro'pa.....
Door: oordkool
Blijf op de hoogte en volg Ernst
18 November 2011 | Frankrijk, Parijs
Waarde familie, vrienden, flatburen, sportgenoten en belangstellenden.
Sinds 7 november jl. zijn Ageeth, hond Kwazi en ik 'Op weg....'
Het is, op de valreep, gelukt om flat te verhuren aan een expat.
daardoor zijn onze vaste lasten gedekt en kunnen we met beperkte middelen letterlijk kijken hoever we kunnen (rond)komen.
In meerdere opzichten klopt de titel 'Euro'pa door...
We doen vele Eurolanden aan waaronder de zwakke broeder Italie en zwarte schaap Griekenland.
De tocht door, voor ons en vele anderen, onbekend Zuid Italie en Sicilie is behalve het landschap en de natuur ook een inkijkje in hun wijze van (over)leven. Dit geldt meer nog voor de Grieken.
Een reis onder het motto:
"Pluk NU, morgen is ..?".
Voorbereiding: La Cabrerie
La Cabrerie is is de naam van het huis van Ben Bos en Hilde Toepoel op een half uur rijden ten noorden van Sarlat-Le-Caneda. Enige jaren geleden toen wij nog in Frankrijk op zoek waren naar een klein vakantie domein. Bij deze zoektocht kwamen wij, via vriend Herman Navis, in kontakt met Ben & Hilde. Een 'klik' op het eerste oog.
Sindsdien kruisen onze wegen elkaar geregeld. Na huis/hondenoppas verblijf bij hen lieten wij onze caravan daar achter in afwachting van 'wij vertrekken...'
Op maandag 7 november jl. vertrokken we, met Hilde als medepassagier, naar La Cabrerie.
Aldaar gerust, gewerkt, het dak zit erop en de caravan geprepareerd.
Donderdag 17/11 jl. is onze reis dan toch echt begonnen
Etappe 1: Saint Roma-de-Tarn
In de nabijheid van Millau, ooit fameus vanwege de leerlooierijen, ligt St.Rome-de-Tarn waar Camping La Cascade ligt aan de oever van de rivier de Tarn. De enige camping die open is. We zijn, op een forens na, de enige 'gasten'. De rit van La Cabrerie hierheen voerde door een mooi glooiend en nog grasgroen landschap.
Het genieten werd wreed verstoord toen de turbo dienst weigerde en we omhoog kropen. Een simpele af/aanzetten verhelpt het euvel, dat veholpen zou zijn. Echter, je kunt niet zomaar even overal stoppen; minor detail!
Adembenemd is het gigantische viaduct bij Millau over het dal van de Tarn. Een Ben van Berkel's De Zwaan (Rotterdam) aandoende bespanning; prachtig. De kronkelige flessenhals bij Millau is daarmee opgelost.
Met zweet in de handen manouvreerde Ageeth 'de combinatie' in een haarspelt kromme de smalle weg naar St. Rome op. De bergwand kwam vervaarlijk dichtbij maar we haalden het precies; hulde. Deze vuurdoop was genomen.
Vandaag Millau bezocht een leuke plaats waar ik ooit vier mooie lereb huiden heb gekocht. En heusse demonstratieve optocht van postmedewerkers blokkeerde onze doortocht. Ook hier worden de Posterijen gesaneerd.
De binnenstad doet Quartier Latinachtig aan, een
labyrint van smalle straatjes met een veelheid aan Salon de The's, restaurantjes te kust en te keur en verscheidenheid aan winkeltjes. Zo overleeft blijkbaar nog steeds een Grace Brothers aandoende winkel die een rijk assortiment herenondergoed, zakdoeken en pyama's 'zoals het heurt' voert. De pui van de winkel alsmede de inrichting voert terug naar de jaren '20 - '30.
De rit naar en terug van Millau geeft een mooi beeld van de Aveyron zoals deze streek heet.
Het viaduct van onderuit gezien is nog indrukwekkender dan eroverheen rijden.
Het wisselen van gasfles blijkt een probleem. De Nederlandse 13 liter Primagaz fles met kraag bestaat hier niet. Het merk wel maar de flessen zijn anders. En nu....?
Mailtje gestuurd naar Zutphen, de Nederlandse Primagaz vestiging, help....!
Morgen trekken we verder richting
Marseille. Maar eerst doen we Montpellier aan. Zo de kop is er af.
Tot vervolg.....
18 November 2011 - 23:29
Louis Baars:
Hoi Ernst, leuk verslag!
Ik heb wel een dvies: wanneer je overdag van alles meemaakt, moet je 's nachts wel goed uitrusten. Heb je daarvoor een 2-persoonsbed in je VW-bus? Of heb door een 'snee' in het midden er een stapelbed van gemaakt? En nog iets: zorg dat je voldoende Drachmen hebt gewisseld tegen de tijd dat je in Griekenland bent ..........
Goeie reis makker, Louis -
19 November 2011 - 06:40
Michiel:
Hardstikke goed. De kop is er af. Behouden vaart. -
19 November 2011 - 09:29
Antoon En Maja:
Wat fijn dat jullie de flat nog hebben kunnen verhuren en zo deze begeerde reis voor jullie is begonnen.Het idee jullie een jaar niet meer te kunnen ontmoeten vinden wij niet leuk,maar als jullie er van kunnen genieten,zullen wij dat hiermee kunnen volgen en genieten we met jullie mee.We wensen jullie een hele mooie reis , tot volgend jaar!
liefs maja , antoon. -
19 November 2011 - 09:46
Theo En Karin:
Hallo Ernst en Ageeth. Heel veel plezier. Maak er een prachtige reis van.
Knuf van Theo en Karin -
19 November 2011 - 10:01
Teus Diets:
Ernst Ageeth
Leuk te lezen dat jullie weer op pad zijn. Wat een leuk idee om door Europa te trekken. We zullen weer met veel plezier jullie verslagen lezen.
Veel plezier, geniet en doe voorzichtig.
Liefs Teus Jennifer en Tessa Mae -
19 November 2011 - 10:04
Gerard Van Reekum:
Sneaky er tussenuit geglipt... mooi man!
Wij waren vorige maand nog ten zuiden van Millau, dertig graden. Inmiddels is de Languedoc bijna rampgebied, het was er ongekend noodweer. Hoop dat jullie dat een beetje wisten te vermijden.
Va bene ~ Gerard -
19 November 2011 - 10:09
Liesbeth:
Lieve Ernst en Ageeth,
Au revoir. En heel veel plezier, ik zal jullie op de voet volgen. Nu luister ik naar een Schiedamse Radiozender waar Robert wordt geïnterviewd als voor zitter ven een toneelclub wiens naam deze interviewer niet kan uitspreken. Als vanwege het 100 jarig bestaan , ik weet neit of je Robert kan beluisteren als "gemist"de zender heet ZOS radio. Maar goed jullie genieten van La Douce France, ik ga "even " voor jullie kijken of Cyprus de moeite waard is om overstesteken.
Tot de volgende keer/ Lieve groet -
19 November 2011 - 10:26
Cathrien Leder:
Wens jullie een heel goed jaar toe en vind jullie wel erg avontuurlijk! -
19 November 2011 - 13:28
Ger, Kea En Henk:
Wij wensen jullie goede reis en dat jullie veel impressies mogen opdoen. -
19 November 2011 - 22:58
Marjon:
Hoi Ageeth en Ernst, leuk om jullie weer te volgen! -
20 November 2011 - 17:35
Birgid En Hans:
Ageeth en Ernst;
Wederom een grote reis met veel (internet)toeschouwers.
Wij hopen dat jullie genieten, maar dat is bij jullie haast normaal toch. Gezien het seizoen lijkt een snelle doosteek naar het financieel zwakke zuidelijk Europa een goed voornemen. We zullen jullie volgen.
Jammer dat jullie al vertrokken zijn, want er lag bij ons een kaart klaar om Ernst te feliciteren met zijn 19e verjaardag op 26 november a.s. Ernst bij deze dan alvast gefeliciteerd met al weer zoveel jaar - wat betreft jouw gezondheid - "schadevrij". Volgens ons heb je ondertussen genoeg no-claim opgebouwd. -
21 November 2011 - 18:24
Joke:
Op de valreep het luchtbed nog aangekomen, dus slapen in de bus hoeft geen probleem meer te zijn ....
Per toeval zag ik het mailtje over het reisverslag, omdat je het gestuurd had naar een mailadres dat ik zelden gebruik. Maar dat terzijde. Ik wens jullie een hele fijne Europese reis toe, uiteraard ook namens Ad. Van Sicilië zul je genieten, een prachtig eiland en zeer de moeite waard. Lekker eten, heerlijke wijnen. Een paar jaar geleden ben ik er geweest. (al weer een eeuwigheid geleden). We gaan jullie volgen op jullie reis. Voor nu veel geluk en tot schrijfs, liefs Joke en Ad -
22 November 2011 - 06:11
Anders:
Dear Ernst and Ageeth,
I returned safe and sound from Los Angeles last friday.
I tried to Skype you yesterday but I could not connect. Please let me know your correct Skype-address. Do you have the capability to Skype via you computer and live pictures ?
All the best from Sweden and
Anders & Gerd -
22 November 2011 - 14:21
Erica,Francisca,Jack:
Wij hopen middels dit reisverslag op een variant van "In Europa" van Geert Mak. Misschien zijn het wel de laatste dagen van het "oude" Europa. -
22 November 2011 - 15:58
Johan Schutte:
Hallo luitjes, allereerst heel veel plezier en (kennelijk nodig!) mazzel voor jullie verdere reis. Impliciet neem ik aan dat Ageeth haar zaak inmiddels overgedaan heeft en nu in alle rust kan genieten van deze nieuwe vrijheid? Gaat jullie reis vanaf Marseille rechtstreeks naar Italie en hoeveel tussenstops hebben jullie gepland langs de Bloemenriviera? Als jullie interesse hebben kan ik Albert waarschuwen om jullie een paar dagen(?) in ons huis (bij Finale Ligure) te laten (warm bad?) of nog leuker zit er een rendez-vous in rond Kerst/oudjaar want dan verwachten we er zelf weer te zijn? Maar alle begrip als jullie de kans op sneeuw dan meer zien als risico en zsm zuidwaarts gaan (dan houden we de optie over voor voorjaar of zomer/ wat een heerlijk vooruitzicht zo'n heel jaar gaan waar de stemming jullie brengt).
Nogmaals het allerbeste,
Karin, Johan en "kids" -
23 November 2011 - 12:45
Mary Bakker:
Hey wat leuk om jullie te volgen. Beetje jaloers ben ik wel....maar ja na 1 februari is dat weer anders......
Groetjes
Mary van de fitness -
24 November 2011 - 18:36
Aart En Dinie:
beste mensen,
Ernst we waren zeer verbaasd met je bericht dat jullie weer op stap zijn .Na je verslagen van de vorige reis waren we kwijt geraakt vandaar dat we nooit meer iets van ons lieten horen ik was alles kwijt ook de adressen daarom blij weer iets van jullie gehoord te hebben Een hele goede en mooie reis en een behouden vaart Aart en dinie -
27 November 2011 - 12:53
Nicolien En Peet:
Lieve Ageeth en Ernst,
Gefeliciteerd met Ernst z'n 2e verjaardag! Leuk om jullie verslagen weer te lezen. Zijn jullie inmiddels weer mobiel?
Liefs Peet en Niek
27 November 2011 - 13:34
Henk & Angelique:
Goed om te lezen dat de verhuur uiteindelijk dan toch gelukt is, we blijven jullie volgen.
Goede reis en veel plezier vanuit Arnhem.
Ps. adres Grada.
Derickxkamp 27