Nice....nice - Reisverslag uit Nice, Frankrijk van Ernst Oord - WaarBenJij.nu Nice....nice - Reisverslag uit Nice, Frankrijk van Ernst Oord - WaarBenJij.nu

Nice....nice

Door: oordkool

Blijf op de hoogte en volg Ernst

19 December 2011 | Frankrijk, Nice

Etappe 5+: Nice….nice
Voordat we verder trekken om bij Genua de hoek om te gaan richting Rome bezoeken we Nice.
Het ligt weliswaar om de hoek maar we waren er nog niet naar toe gegaan.
Binnendoor rijden we over de kilometers lange boulevard door tot aan de jachthaven. Daar kunnen we onze bus parkeren De ervaring heeft inmiddels geleerd dat de parkeergarages allemaal te laag zijn n.l. 1.90m, de bus is 1.99m.
We starten direct met een zicht op de dobberende luxe. Enorme jachten, de meeste strak glanzende polyester uitvergrote speedboten. Mooi van lelijkheid. Echte mooie gestroomlijnde stalen jachten worden schaars. Net als bij de auto’s lijken deze boten allemaal op elkaar.Maar gelukkig liggen er ook nog gewone zeilboten, wel een contrast.
Vanaf de jachthaven ‘Oud Nice’ in. Op een terras in de zon aan een groot plein genieten we van cappuccino. Snel verder want het middaguur nadert snel en dat gaat alles twee uur dicht.
Vieux Nice is een labyrint van smalle straatjes met een keur aan winkeltjes, cafés en restaurantjes.
Het eerste straatje is een verzameling van winkeltjes voor de inwendige mens, een ongekende verscheidenheid aan eerlijkheden.
Van kruiden en specerijen, olijven en oliën, delicatessen allerlei, chocolaterieën, patisserieën, zeep en aanverwanten etc. Je kijkt je ogen uit en het water loopt permanent in je mond. In een vitrine ligt half opengewerkt varken waarin een prachtige paté is verwerkt. In deze winkel kunnen we op de valreep, lunchtijd breekt aan, mooie paté, prachtige pasteitjes, saucijzen en Rosette, een soort salami,hmmm!
In de andere straatjes verscheidenheid in niet eetbare zaken. Mode, sjiek en boetiek, lederwaren allerlei, echte speel’goed’, bijouterieën en snuisterijen. Kortom: wat niet?
Een Jack Nicholson type zonnebril gekocht, de opzetbril voldoet niet echt.
Het is een drukte van belang vanwege de kerstinkopen, hoezo crisis?
Op een bankje op de boulevard, genietend van de zon, als lunch de lekkere baguette sandwiches gegeten. God, wat is het leven toch simpel, voor weinig heel veel!
Een waardige afsluiting van de Cote d’Azur op naar de Riviera Dei Fiori; de bloemenriviera.
Nice is very nice….

• 19 December 2011 - 21:36

Joke:

Ik had bij je vorige verslag al willen reageren om te vertellen dat ik genoten heb van je verhaal. Een typisch Ernst verhaal. Wel een beetje aardiger he, tegen de Belgen. (smile) Maar andere zaken hielden mij (ons) bezig. Het leven hier in Poppel (België dus) gaat "gewoon" door". We vertrekken de 20e niet naar Spanje. De reis hebben we moeten annuleren. Ad's moeder is vorige week maandag overleden en vandaag (de 19e) gecremeerd. Onze plannen voor kerst en oudjaar zijn dus enigszins gewijzigd. We zien wel hoe het verder loopt. Jullie in ieder geval een prettige reis naar Genua en verder op doorreis, en een goede kerst. Mochten er geen volgende berichten komen, in ieder geval een goede jaarwisseling. Liefs Joke en Ad

• 20 December 2011 - 18:40

Anders:

Hi there !

Lets Skype again. Let me know when you are "online".

I see that weather in Nice is very cold. Is it freezing ?

Anders

• 21 December 2011 - 10:00

Mary:

Leuke verslagen, en ik hoop dat alle tegenvallertjes nu klaar zijn.
    Blijf een beetje jaloers...

• 21 December 2011 - 17:40

Francien:

Dag dag,
    internet was een tijd uit de lucht, maar wat een verhalen ik zie het voor me.
    Genietze !
    gr. francien

• 21 December 2011 - 22:23

Cathrien Leder:

goedeaond Ernst,zojuist je laatste verslag gelezen en moest denken aan57 jaar geleden toen ik samen met Wim voor het eerst op vakantie ging naar Nice.Herinneringen kwamen boven aan een leuke tijd.Ik wens jullie beide gezegende kerstdagen toe en voor 2012 alle goeds,vooral gezondheid.

• 24 December 2011 - 14:33

Francien:

Hoi ,
    Ik vroeg me af of er ook een Kerstboom in jullie Stulpje aanwezig is.

Fijne Feestdagen en Alle goeds voor 2012 toe gewenst.

Wordt het Rome met de Kerst?

Groetjes Francien

• 25 December 2011 - 17:55

Anders:

Dear friends,

We whish you a peaceful christmas day in Rome. Say hello the Pope from Sweden and us.
    Anders & Gerd